Junioři jistě porazili Boleslav, ale na bonusový bod z nadstavby nedosáhli

Junioři začali první letošní utkání velmi aktivně, postupně si totiž vybudovali náskok čtyř branek, což už Boleslav nemohla dotáhnout. Ve třetí třetiny pouze upravila na konečných 1:4. Bruslaři ale stále mohli, získat bod z nadstavby, což se jim povedlo. Berani tedy berou tři body, Mladá Boleslav bere jeden.
28.kolo, pá 4.1.2019, ŠKOERGO Aréna
Ml.Boleslav
Zlín
1:4
(0:1, 0:3, 1:0 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 45. Simon (Foerster, V. Houška), 61. Moravčík (Klikorka) – 6. Weintritt (Kozubík, Jaroněk), 31. Pavlas, 40. Sedláček (Weintritt, Hamrlík), 40. Pröschl (Podešva, Sedláček). Rozhodčí: Battěk – Krátký, Marek. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 31:45. Průběh utkání: 0:4, 1:4.

Zeithaml (od 41. Mašek) – Klikorka, Sýkora, Dotter, M. Houška (A), Hovorka, Rudolph, Procházka – Zajíček, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster (C), V. Houška, Vasilev, Moravčík, Šíma.

Kořének – Uhříček, Hamrlík, Jaroněk, Pavlas, Riedl, Talafa – Kočica (A), Hefka (C), Pröschl, Weintritt, Bachánek, Lekeš, Podešva, Handl, Kozubík, Luža, Sedláček, Dobiáš.

Úvod zápasu vyšel lépe Zlínu, který si dobře hlídal své obranné pásmo a nedával Boleslavským moc šancí. Berani šli už v 6. minutě do vedení zásluhou Filipa Weintritta, který se prosadil střelou z levého kruhu.

Mladé Boleslavi se ani v dalším průběhu první třetiny moc nedařilo a často vyhazovala puky na zakázané uvolnění. Zlínský celek mohl vést dokonce už o dva góly zásluhou Vojtěcha Dobiáše, jenž ujížděl na Tadeáše Zeithamla, ale koncovka zlínskému útočníkovi gólově nedopadla, protože puk chytil právě maskovaný hráč ve službách Bruslařského klubu. Po první třetině tedy vedli těsně 1:0 zlínští junioři.

Ve druhé třetině tempo hry zrychlilo a Bruslaři se dostávali do více šancí. Hráči se také na obou stranách více drali do branky, diváci byli svědky také více emocí a několika šarvátek. Ty se však většinou obešly bez emocí.

Ve 31. minutě navýšili zlínští junioři své vedení už na 2:0. Jednalo se o vlastní gól boleslavského týmu, když se Středočechům puk smolně odrazil od mantinelu. Branka byla připsána Petru Pavlasovi. Následně rozdával hlavní rozhodčí poměrně dost trestů. Dlouho hrála v přesilovce Mladá Boleslav, jenže té početní výhody nešly. Bruslaři měli problém vůbec udržet se v pásmu. Z následné přesilovky se naopak radovali Zlínští, když pohledně namířil do pravého horního rohu Robert Sedláček. Za pouhých 15 sekund dokázali Berani skórovat ještě jednou, a to zásluhou Matěje Pröschla. Po dvou minutách tedy Zlín vedl poměrně komfortně 4:0.

Na začátku druhé třetiny se hrálo dlouho bez přerušení. Následně se vhazovalo po prvním z nich před Michalem Kořénkem a Bruslaři toho dokázali využít ke vstřelení prvního gólu. Když se po přesné přihrávce Petra Foerstera trefil mezi brankářovy nohy Michal Simon.

V dalším průběhu třetí třetiny už se ale domácím tolik nedařilo. Kvůli trenérovi Pletkovi, který řval na rozhodčí, dostala hráčská lavice další trest, přičemž v závěrečných minutách se Boleslavští drželi častěji s pukem v útočném pásmu, ale Zlínští je přímo před gólmana nepouštěli a puky často vyhazovali. Berani tedy úvodní duel svého víkendového tripu do Čech zvládli a vyhráli 4:1.

V nadstavbě se pak dařilo lépe domácím, kteří i díky přesilové hře a gólu Andreje Moravčíka získali bonusový bod.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): "Říkali jsme si, že měl soupeř za sebou dlouhou cestu, tak na něj vlétneme. Bylo to ale přesně naopak. Oni byli od začátku aktivnější, u všeho dříve. Od toho se odvíjela celá hra. Oni byli více agresivnější a chodili více do těla. My jsme se tolik netlačili do předbrankového prostoru, odkud ty góly padají. Soupeř hodně šancí využil a to jim ještě Tadeáš Zeithaml asi dva nebo tři góly chytil. Zaplaťbáhnbůh, že jsme alespoň z prodloužení vytřesali jeden bod, protože v zápase jsme nebyli lepším týmem."

Zbyněk Mařák (PSG Berani Zlín): "Jeli jsme k soupeři, který měl o čtyři body více. Začali jsme hrou, o které jsme před zápasem v kabině mluvili. Vedli jsme sice 1:0, ale hra byla neustále otevřená. Ve druhé třetině měl soupeř paradoxně více z pohybu, ale my jsme v jejím závěru vstřelili branky. Třetí nebo čtvrtá branka rozhodly o našem úspěchu v utkání. A ve třetí třetině nechci říct, že bychom zápas kontrolovali, ale nepustili jsme soupeře do nějakých větších šancí a získali tři body."